Jongdierendag 2007

 

Op zaterdag 29 en zondag 30 september j.l. organiseerde Kleindierenvereniging Edelras haar jaarlijkse Jongdierendagen. Alle leden hadden hun mooiste jonge diertjes ingezonden om mee te kunnen dingen naar de hoofdprijzen. De kampioenen konden ook dit jaar kiezen uit een mooie kampioensbeker of een kampioensshirt.

Op zaterdagochtend 09.00 uur begon de keuring. Keurmeester van der Wal keurde de aanwezige konijnen ( van Edelras en Gennep ) en cavia’s. Met name het keuren van de cavia’s van Anita en Tara Janssen heeft hem heel wat hoofdbrekens gekost!! Anita had uiteindelijk de mooiste cavia ingestuurd!

Bij zowel de konijnen in de A-klasse ( dit zijn dieren die geboren zijn in de maanden januari, februari en maart ) als in de B-klasse ( dit zijn de konijnen die in de maanden hierna zijn geboren ) heeft José Schuivens de concurrentie het nakijken gegeven! Met een mooie witte Angora wist ze de keurmeester in beide klassen te overtuigen van haar fokkerskunst.

Keurmeester Arets was verantwoordelijk voor de keuring van de 80 aanwezige grote en dwerghoenders. Dit was een behoorlijk lastige klus! Aan het eind van een lange inspannende keuring bleek dat Rinie Janssen met een mooie Sebright het beste dier had ingestuurd. Gerrit Holthuijsen was wederom kampioen bij de grote hoenders met een zwarte Rijnlander. Mike en Remco Heijnen zijn de winnaars geworden in de jeugdcategorie met een zeer fraaie Wyandottekriel haan. Voor hen had van Raay diervoeders een verrassing in petto. Daar kunnen beide heren een heerlijke beker ijs  ophalen! Ook voor alle andere kampioenen had van Raay Diervoeders gezorgd voor een prijs om U tegen te zeggen! Iedereen kreeg namelijk een 25 kg zak diervoer behorend bij zijn of haar diersoort.

Na de keuring volgde een heerlijk lunch, verzorgd door Hannie Gasseling, waarvan we ook op zondag nog volop hebben genoten!

Om 14.00 uur stroomde de jeugd in grote getale binnen voor de aangekondigde bijeenkomst voor de jeugd. Ikzelf beet het spits af met een praatje over allerlei wetenswaardigheden over kippen. De kinderen kregen allemaal de gelegenheid om met diverse kippen / haantjes te knuffelen en werden spelenderwijs wijzer over deze diersoort.

Daarna was Anita aan de beurt. Zij had een groot aantal cavia’s ingestuurd en deze fungeerden als dankbaar onderwerp van gesprek en knuffel! Hierna begon José Schuivens haar presentatie over konijnen. De deelnemers konden hierbij echter niet langer blijven zitten. Zij had namelijk 3 angora’s losgelaten en deze zijn zo aantrekkelijk, daar kun je niet vanaf blijven! Ook had zij leuke opdrachtjes voor de deelnemers.

Als laatste mochten alle deelnemers nog meedoen met de caviaracebaan. Dit spel dat vooral in de 70er jaren furore maakte was onder onze deelnemers nog erg populair. Als laatste mochten de deelnemers nog iets drinken en was het alweer 16.00 uur en kwamen de eerste ouders binnen.

De kinderpuzzeltocht hebben we niet eens kunnen doen!

Deze hebben we op zondag aan de aanwezige bezoekers uitgedeeld.

Op beide dagen hebben we een tombola gehad. De prijzen hiervoor kwamen van diverse sponsoren ( van Raay Diervoeders, de Boerenbond, de Molen uit Malden en diverse leden ). Op zaterdag hebben Christa en Petra Schuivens voor de verkoop gezorgd en op zondag heeft Anouk Weijers een groot deel van de verkoop voor haar rekening genomen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde Jongdierendagen en met name op een zeer geslaagde jeugdbijeenkomst!! Deze is zeker weer voor herhaling vatbaar. De gewonnen prijzen werden tijdens de volgende vergadering uitgereikt.

Tot een volgend keer.

 

Erik Weijers.

Voorzitter.

 

Foto’s van de jeugddag

Foto’s van de jongdierendag